Seura

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry

Hyvässä seurassa on ilo liikkua!  

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry on perustettu vuonna 1952. Seura aloitti toimintansa Ulvilan Naisvoimistelijat ry:n nimellä. Seuran nimi vaihtui Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:ksi vuonna 2005. Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry on Suomen Voimisteluliiton jäsenseura.

Voimisteluliiton jäsenseurana tarjoamme lapsille, nuorille ja aikuisille monipuolista ja virikkeellistä liikuntakasvatusta sekä onnistumisen elämyksiä koulutettujen ja kannustavien ohjaajien johdolla. Toiminnan tukena ryhmissä ja joukkueissa ovat pelisäännöt ohjaajille, lapsille ja vanhemmille.

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta on keskeinen eri-ikäisiä harrastajia liikuttava taho Ulvilassa. Seuramme tarjoaa harrastusmahdollisuuden pienille lapsille, niin tytöille kuin pojille, sekä aikuisille aivan varttuneisiin liikkujiin asti. Myös aikuisten liikuntatarjonnassa on huomioitu sekä naiset, että miehet. Lapsille ja nuorille on tarjolla monia vaihtoehtoja. Harrastusliikunnan lisäksi seurassamme harjoitetaan myös tavoitteellista kilpaurheilua joukkuevoimistelun muodossa.

Seuramme valmennusjoukkueet ovat päässeet mitalisijoille niin aluemestaruus- kuin Suomen mestaruuskilpailuissakin. Ennen kaikkea tärkeänä painopisteenä seurassamme on kuitenkin toisten huomioiminen, tukeminen ja kannustaminen. Iloisesti yhdessä!

Seuran lasten- ja nuorten toiminta palkittiin Nuori Suomi Sinetillä 30.4.2011. Sinetti auditoitiin hyväksytysti keväällä 2014. Seura on palkittu laadukkaasta aikuisten liikunnasta PRIIMA-sertifikaatilla keväällä 2008. PRIIMA sertifikaatti auditoitiin hyväksytysti keväällä 2014. Vuonna 2018 meidät on valittu onnistuneen auditoinnin jälkeen tähtiseuraksi, mikä tarkoittaa, että seuramme tarjoaa laadukasta palvelua liikunnan ja voimistelun parissa sekä lapsille että aikuisille. Seuramme auditoidaan säännöllisesti laadun takaamiseksi ja tavoitteemme on onnistua tässä erinomaisesti!

Seuran arvot ovat:

  • ilo, innostus ja kannustus

  • yhdessä tekeminen motivoi

  • toiminnan arvostus

Kaikkiaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunnan parissa harrastaa ja toimii noin 450 aktiivijäsentä. Ohjaajia ja valmentajia on 35. Toiminnan linjauksista vastaa yhdeksän jäseninen johtokunta. Seuran nuoret ohjaajat ja valmentajat muodostavat nuorisoklubin. Aikuisten jumppatunneilla ohjaajien apuna toimivat aktiiviset jumppakummit. 

Seuran visio: "Ulvila liikkuu vauvasta vaariin."

Lasten ja nuorten liikunta

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta tarjoaa alle 13-vuotiaille tytöille ja pojille virikkeellistä liikuntaa, tutustuttamalla leikinomaisin keinoin perusvoimisteluun, tanssiin ja eri voimistelulajeihin. Pienimmät seuran jäsenet, 1-4-vuotiaat, liikkuvat yhdessä aikuisen kanssa perheliikuntatunneilla. Lisäksi 4-6-vuotiaat tytöt ja pojat pääsevät nauttimaan leikkisällä tavalla liikunnasta Kirppusirkuksessa. Suosittu BreakDance - tunti liikuttaa 6-13-vuotiaita tyttöjä sekä poikia.

5 - 13 -vuotiaat saavat monipuolista voimistelu- ja tanssiliikuntaa Jumppa Ilonissa ja Voikka Viiveissä sekä LiikkaMixissä. Voikka Viiveissä ja Jumppa Ilonissa on käytössä Voimisteluliiton lasten harrasteryhmille suunnittelema Voimistelupassi. Passi toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä.

Meillä yli 13-vuotiaat pääsevät mukaan aikuisten tunneille, joten heille on tarjolla erilaisia liikuntamahdollisuuksia kahvakuulasta tanssiin.

Aikuistenliikunta

Seuramme tarjoaa aikuisille monipuolista terveyttä ja hyvää oloa edistävää liikuntaa. Seuramme tunneilla otetaan kaikki kuntotasot huomioon ja meillä liikkuvat sekä naiset että miehet. Liikuntatuntiemme tavoitteena on vahvistaa liikkujien fyysistä kuntoa, henkistä hyvinvointia ja luoda sosiaalisia kontakteja. Toisin sanoen pyrimme parantamaan jäsentemme elämänlaatua ja kannustamaan terveisiin elämäntapoihin.

Seuramme tuntitarjontaan kuuluu monipuoliset liikuntatunnit naisille ja miehille. Liikkumaan pääsee tanssillisesti Rivitanssissa sekä Tanssitreenissä. Lihaskuntoa ja kestävyyttä saadaan Step-, Kahvakuula- ja KuntoFit-tunneilla. Matalamman kynnyksen tuntina tarjoamme BodyHarmonyn, jossa hyvinvointia ja kuntoa kohotetaan pehmeillä liikkeillä. Kehonhuoltoa harjoitamme kaikilla tunneilla, mutta syvempää kehonhuoltoa ja -hallintaa kaipaavalle löytyy UVL-astangajooga. Miehille on tarjolla oma treenitunti, mutta miehet ovat tervetulleita kaikille tunneillemme!

Otamme kaikilla tunneilla huomioon eri kuntotasot, eli jokainen voi tunneilla tehdä omien voimiensa ja taitojensa mukaan. Venyttelyä ja palauttelua sisällytämme kaikkiin tunteihin. Tuntimme ovat monipuolisia ja vaihtelevia, ja kaikille löytyy varmasti oma suosikki.

Kuukausittaisilla teematunneilla tuomme vaihtelua liikuntatarjontaan. Teematunneillamme mm. kiertoharjoiteillaan, tanssitaan sekä kokeillaan erilaisia treenimuotoja. Teematunnit vaihtelevat kausittain. Aikuisten tunneillamme liikkuvat kaikki yli 13-vuotiaat taito- tai kuntotasoon katsomatta. Pääasia on kunnon kohottaminen ja liikunnan riemu!

Joukkuevoimistelu ja TanVo

Seurassamme on myös joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun kilpailutoimintaa. Joukkuevoimistelu on lasten ja nuorten valmennusryhmien laji. Joukkuevoimistelussa keskeistä on monipuolinen lajitaitojen harjoittelu. Tavoitteena on koordinaation, liikkuvuuden, lihasvoiman ja fyysisen kunnon kehittäminen. Valmennusryhmät osallistuvat joukkuevoimistelukilpailuihin. Syksyllä joukkueet kilpailevat välineohjelmalla ja keväällä vapaaohjelmalla. Joukkueet osallistuvat myös Voimisteluliiton järjestämiin alueringin leireihin, joissa opettajina toimivat alan huippuvalmentajat. Lajitaitoja ja yhteishenkeä joukkueiden kesken hiotaan myös seuran omalla valmennusleirillä. 

Seurassamme on kuusi kilpailevaa valmennusjoukkuetta. Vanhemmat valmennusryhmäläiset pääsevät halutessaan tutustumaan myös ohjaukseen ja valmentamiseen. Seura tarjoaa innostuneille uusille valmentajille mahdollisuuden osallistua ohjaajakoulutuksiin. Voimisteluliitolla on kattava koulutusjärjestelmä.