Seura

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry

Hyvässä seurassa on ilo liikkua!  

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry on perustettu vuonna 1952. Seura aloitti toimintansa Ulvilan Naisvoimistelijat ry:n nimellä. Seuran nimi vaihtui Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:ksi vuonna 2005. Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry on Suomen Voimisteluliiton jäsenseura.

Voimisteluliiton jäsenseurana tarjoamme lapsille, nuorille ja aikuisille monipuolista ja virikkeellistä liikuntakasvatusta sekä onnistumisen elämyksiä koulutettujen ja kannustavien ohjaajien johdolla. Toiminnan tukena ryhmissä ja joukkueissa ovat pelisäännöt ohjaajille, lapsille ja vanhemmille.

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta on keskeinen eri-ikäisiä harrastajia liikuttava taho Ulvilassa. Seuramme tarjoaa harrastusmahdollisuuden pienille lapsille, niin tytöille kuin pojille, sekä aikuisille aivan varttuneisiin liikkujiin asti. Myös aikuisten liikuntatarjonnassa on huomioitu sekä naiset, että miehet. Lapsille ja nuorille on tarjolla monia vaihtoehtoja. Harrastusliikunnan lisäksi seurassamme harjoitetaan myös tavoitteellista kilpaurheilua joukkuevoimistelun muodossa.

Ennen kaikkea tärkeänä painopisteenä seurassamme on kuitenkin toisten huomioiminen, tukeminen ja kannustaminen. Iloisesti yhdessä!

Seuran lasten- ja nuorten toiminta palkittiin Nuori Suomi Sinetillä 30.4.2011. Sinetti auditoitiin hyväksytysti keväällä 2014. Seura on palkittu laadukkaasta aikuisten liikunnasta PRIIMA-sertifikaatilla keväällä 2008. PRIIMA sertifikaatti auditoitiin hyväksytysti keväällä 2014. Vuonna 2018 meidät on valittu onnistuneen auditoinnin jälkeen Tähtiseuraksi, mikä tarkoittaa, että seuramme tarjoaa laadukasta palvelua liikunnan ja voimistelun parissa sekä lapsille että aikuisille. Seuramme auditoidaan säännöllisesti laadun takaamiseksi ja tavoitteemme on onnistua tässä erinomaisesti!

Seuran arvot ovat:

  • ilo, innostus ja kannustus

  • yhdessä tekeminen motivoi

  • toiminnan arvostus

Kaikkiaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunnan parissa harrastaa ja toimii noin 400 aktiivijäsentä. Seuratoimijoita eli ohjaajia, johtokuntalaisia, jojoja ym. on seurassa noin 50 joka kaudella. Toiminnan linjauksista vastaa yhdeksän jäseninen johtokunta. Seuran nuoret ohjaajat ja valmentajat muodostavat nuorisoklubin. Aikuisten jumppatunneilla ohjaajien apuna toimivat aktiiviset jumppakummit. 

Seuran visio: "Ulvila liikkuu vauvasta vaariin."

Lasten ja nuorten liikunta

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta tarjoaa alle 15-vuotiaille tytöille ja pojille virikkeellistä liikuntaa, tutustuttamalla leikinomaisin keinoin perusvoimisteluun, tanssiin ja eri voimistelulajeihin. Panostamme laadukkaaseen lasten ohjaukseen sekä harraste- että kilpapuolella, mikä tarkoittaa, että ohjaajamme ovat koulutettuja, tarjontaa on monipuolisesti, toimimme suvaitsevaisesti, emmekä hyväksy minkäänlaista asiatonta käytöstä. Toimintaympäristömme ja työskentelytapamme on turvallista ja toimintaan sopivaa. Toimimme avoimesti ja olemme kaikkien tavoitettavissa. Järjestämme lasten ohjaajille säännöllisesti myös omia koulutuksia, mikä takaa tiedon ja tuen jakamisen kaikille. 

Seuramme pienimmät seuran jäsenet, 1-4-vuotiaat, liikkuvat yhdessä aikuisen kanssa PerheGym-tunneilla. Lisäksi 4-6-vuotiaat tytöt ja pojat pääsevät nauttimaan leikkisällä tavalla liikunnasta Kirppusirkuksessa. Uutena ryhmänä syksyllä aloitti myös Erityislasten- ja nuorten liikuntaryhmä. 

5 - 15-vuotiaat saavat monipuolista voimistelu- ja tanssiliikuntaa JumppaIlonissa ja VoikkaViiveissä sekä LiikkaMixissä. VoikkaViiveissä ja JumppaIlonissa on käytössä Voimisteluliiton lasten harrasteryhmille suunnittelema Voimistelupassi. Passi toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä. LiikkaMixiin pääsevät mukaan myös pojat, jotka ovat kiinnostuneista tanssista ja voimistelusta. Kaikilla tunneilla myös pelaillaan ja hassutellaan.

Meillä yli 13-vuotiaat pääsevät mukaan myös aikuisten tunneille, joten heille on tarjolla erilaisia liikuntamahdollisuuksia kahvakuulasta tanssiin.

Aikuisten liikunta 

Seuramme tarjoaa aikuisille monipuolista terveyttä ja hyvää oloa edistävää liikuntaa. Seuramme tunneilla otetaan kaikki kuntotasot huomioon ja meillä liikkuvat sekä naiset että miehet. Liikuntatuntiemme tavoitteena on vahvistaa liikkujien fyysistä kuntoa, henkistä hyvinvointia ja luoda sosiaalisia kontakteja. Toisin sanoen pyrimme parantamaan jäsentemme elämänlaatua ja kannustamaan terveisiin elämäntapoihin.

Seuramme tuntitarjontaan kuuluu monipuoliset liikuntatunnit naisille ja miehille. Liikkumaan pääsee tanssillisesti Rivitanssissa, TanssiMixissä sekä Lavis lavatanssijumpassa. Lihaskuntoa ja kestävyyttä saadaan Circuit-, Kahvakuula-, Tabata- ja KuntoFit-tunneilla. Matalamman kynnyksen tuntina tarjoamme KehonhuoltoTunnin sekä Mindful Bodyn, joissa hyvinvointia ja kuntoa kohotetaan pehmeillä liikkeillä sekä venyttelyillä. Kehonhuoltoa harjoitamme kaikilla tunneilla vaihtelevasti. Miehille on tarjolla oma treenitunti, mutta miehet ovat tervetulleita kaikille tunneillemme! Tuntitarjontaamme on lisätty viikottainen teematunti, jossa nimensä mukaan teema vaihtuu sekä ohjaaja. Tämä tuo monipuolisuutta tunneillemme.

Otamme kaikilla tunneilla huomioon eri kuntotasot, eli jokainen voi tunneilla tehdä omien voimiensa ja taitojensa mukaan. Venyttelyä ja palauttelua sisällytämme kaikkiin tunteihin. Tuntimme ovat monipuolisia ja vaihtelevia, ja kaikille löytyy varmasti oma suosikki.

Aikuisten tunneillamme liikkuvat kaikki yli 13-vuotiaat taito- tai kuntotasoon katsomatta. Pääasia on kunnon kohottaminen ja liikunnan riemu!

Joukkuevoimistelu

Seurassamme on myös joukkuevoimistelun kilpailutoimintaa. Joukkuevoimistelu on lasten ja nuorten valmennusryhmien laji, jossa keskeistä on monipuolinen lajitaitojen harjoittelu. Tavoitteena on koordinaation, liikkuvuuden, lihasvoiman ja fyysisen kunnon kehittäminen.  Seurassamme on sekä harraste-, että kilpasarjan joukkueita. Syksyllä joukkueet kilpailevat välineohjelmalla ja keväällä vapaaohjelmalla. Kilpasarjan joukkueet osallistuvat Voimisteluliiton järjestämiin alueringin leireihin, joissa opettajina toimivat alan huippuvalmentajat. Lajitaitoja ja yhteishenkeä joukkueiden kesken hiotaan myös vuosittain seuran omalla valmennusleirillä. 

Vanhemmat voimistelijat pääsevät halutessaan tutustumaan myös ohjaukseen ja valmentamiseen. Seura tarjoaa innostuneille uusille valmentajille mahdollisuuden osallistua Voimisteluliiton kattaviin koulutuksiin. 

Seuran valmentajat ovat yhdessä sopineet valmennustoiminnan puolelle kolme tärkeintä arvoa, joihin kaikki ovat sitoutuneet:

  • kannustaminen 
  • positiivinen asenne 
  • tasapuolisuus