Vastuullisuus seurassa

Vastuullisuus askeleet

Olemme Olympiakomitean ja Voimisteluliiton auditoima Tähtiseura. Seuramme auditoitiin onnistuneesti uudelleen vuonna 2023. Pyrimme olemaan Tähtiseura nyt ja tulevaisuudessakin. Tähtiseura-merkki ansaitaan laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta, jossa otetaan kaikki mukaan toimintaan tasapuolisesti. Haluamme kannustaa kaikkia liikkumaan, nauttimaan liikunnan tuomasta ilosta sekä rohkaisemme kokeilemaan uusia liikuntatapoja! Jokainen on tervetullut tunneillemme vauvasta vaariin. Pyrimme edistämään osaltamme Ulvilan ja lähialueiden terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia yhteistyössä kaupungin ja muiden paikallisten liikuntatoimijoiden kanssa.

Olemme mukana Vastuullisuus askelissa, ja haluamme toimia vastuullisesti sekä harraste- että kilpatoiminnassa. Meidän seurassa kilpaillaan kaikki huomioon ottaen ja ilman dopingia! Seuraamme toimintaa erilaisin mittarein ja valmennusvastaavat ovat säännöllisesti yhteydessä jokaiseen joukkueeseen ja valmentajaan. Keräämme palautetta säännöllisesti ja palautetta voi aina jättää sivuillamme olevan yhteydenotto-lomakkeen kautta. Nuoret voimiselijamme vastaavat säännöllisesti Kahoot!-kyselyyn ja heidän vanhemmilleen teetämme myös vuosittain palautekyselyt. Harrasteryhmissä, sekä aikuisissa että lapsissa/nuorissa, sähköinen palautekysely toteutetaan n. 2 vuoden välein, mutta palautetta kerätään tunneilla jatkuvasti.

Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä seurassamme. Kiusaaminen, seksuaalinen tai henkinen häirintä, ulkopuolelle jättäminen tai hyvän valmennuksen laiminlyönti ei kuulu seuramme toimintaan. Mikäli koet kuitenkin tällaista seuramme toiminnassa, voit olla yhteydessä meidän häirintäyhdyshenkilöihin tai laittaa viestiä Et ole yksin-palvelun kautta. Yhteystiedot löytyvät Yhteydenotto-välilehdeltä. Oheisesta julisteesta löydät ohjeet, miten toimitaan, jos kohtaat häirintää.

Haluamme toimia avoimesti ja osallistaa kaikki jäsenemme ja toimijamme toimintaamme. Johtokunta pyrkii tiedottamaan kaikkia työstään, sekä mitä seurassa tapahtuu. Muistutamme jäseniämme pitämään yhteystiedot (sähköposti) ajantasalla, jotta voimme tiedottaa asioista reaaliajassa. Lisäksi tiedotteemme näkyvät verkkosivullamme Ajankohtaista-osiossa sekä somessa; Facebookissa Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ja Instassa #ulvilanvoli.

Ohjaajamme ja valmentajamme panostavat laadukkaadeen lasten ohjaukseen. He ovat koulutettuja, vastuullisia ja innostuneita tekijöitä. Koulutamme heitä säännöllisesti ja palkitsemme tehdystä työstä. Uudet ohjaajat ovat aina tervetulleita seuraamme. Tutor-ohjaajamme ja valmentajamme auttavat alkuun yhdessä toimialavastaavien kanssa. Kurkkaapa oheisesta Youtube-linkistä, millaista vastuullinen valmennustyö on. Lisäksi voi ottaa seurantaan instassa sivun #laadukaslastenohjaus, jota myös ohjaajamme ja valmentajamme seuraavat.

Tavoitteenamme on toimia turvallisesti, asianmukaisissa tiloissa sekä ympäristöasiat huomioon ottaen. Teemme harkitusti välineostoja, käytämme julkisia tiloja (kustannustehokkuus, huolto ja siivous toimii) sekä kannustamme liikkumaan tunneillemme kävellen tai pyörällä. Suosittelemme myös kimppakyytejä sekä tunneille kulkiessa että kilpailu-/esiintymismatkoille. 

Yhdessä tehdään, yhdessä liikutaan ja yhdessä pidämme toisistamme huolta! Jokainen jäsen on kallis aarteemme!